ΚΑΝΟΝΕΣ

 • Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας γενικά για το blog εδώ.
 • Οι κανόνες που ακολουθούν παρακάτω δεν τους έβαλα επίτηδες αλλά με ανάγκασαν κάποιοι επιτήδειοι που ερχόντουσαν και έγραφαν βλακείες. Σκοπός των κανόνων είναι να κρατήσουμε το συγκεκριμένο blog σε ένα πολιτισμένο επίπεδο.
 1. Από δω και στο εξής πρέπει να έχετε wordpress, twitter ή facebook account για να μπορείτε να αφήνετε σχόλια στις ιστορίες.
 2. Τα μηνύματα σας να είναι κόσμια.
 3. Γράφετε Ελληνικά και όχι greeklish.*****
 4. Βάζετε τόνους.
 5. Βάζετε κεφαλαία μόνο στο πρώτο γράμμα της πρότασης και στα κύρια ονόματα, ή αν θέλετε να τονίσετε κάτι. ΔΕΝ γράφετε ολόκληρο το κείμενο με κεφαλαία γράμματα.
 6. Χρησιμοποιείτε το ελληνικό ερωτηματικό (;) και όχι το αγγλικό (?) το οποίο δεν υπάρχει πουθενά στην Ελληνική γλώσσα.
 7. Προσοχή στα ορθογραφικά λάθη.
 8. Έχω δει ότι πολλοί γράφετε με συντομογραφίες, όπως τπτ (τίποτα) ή κ (και), παρακαλώ να γράφετε ολόκληρες λέξεις εκτός και αν πρόκειται για συντομογραφία που χρησιμοποιείται ευρέως, όπως κλπ (και τα λοιπά) ή πχ (παραδείγματος χάριν).
 9. Όταν μια λέξη τελειώνει με σίγμα τελικό (ς), τότες βάζουμε σίγμα τελικό και όχι κανονικό σίγμα, για όσους δεν ξέρουν είναι στο κουμπί W του πληκτρολογίου. Επίσης ο τόνος είναι δεξιά του πλήκτρου L, το πατάμε πριν πατήσουμε το φωνήεν που θέλουμε να τονίσουμε.
 10. Όταν βάζουμε σημεία στίξης όπως κόμματα, τελείες, ερωτηματικά και θαυμαστικά, το σημείο στίξης είναι κολλητά με την λέξη που είναι πριν από αυτό και αφήνουμε ένα κενό με την επόμενη λέξη.
 11. Απαγορεύονται μονολεκτικά σχόλια, δηλαδή σχόλια με μια μόνο λέξη.

*****Γιατί να μην γράφω με greeklish;*****

 • Γιατί είναι δύσκολα στην ανάγνωση, δεν μπορούν να αναζητηθούν εύκολα και θα ήταν τουλάχιστον γελοίο σε Ελληνικό site να μην γράφουμε με Ελληνικά. Μην ξεχνάμε φίλοι μου, είμαστε Έλληνες και γράφουμε Ελληνικά.
 • Τέλος μιας και μιλάμε για σχετικό θέμα, τα κεφαλαία είναι δυσανάγνωστα απαιτώντας το διπλάσιο χρόνο για να μπορέσει κάποιος να διαβάσει κείμενο γραμμένο αποκλειστικά με κεφαλαίους χαρακτήρες. Επίσης μην ξεχνάμε κεφαλαία χρησιμοποιούμε στις ταφόπλακες!

Ενημερώνω ότι θα σβήνω μηνύματα χωρίς προειδοποίηση αν δεν ακολουθούνται οι παραπάνω κανόνες.

Τελευταία ενημέρωση – Τρίτη, 3/5/2016.

Advertisement

Διαβάστε πρώτα τους κανόνες πριν γράψετε οτιδήποτε. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να διαγράψουμε το σχολιό σας. Τα greeklish απαγορεύονται δια ροπάλου.

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: