Μωρά: Καπνοδόχοι – Τάφοι.


Τη συγκεκριμένη ιστορία την έχω διαβάσει σε βιβλίο γνωστού δημοσιογράφου που αφορά το παρασκήνιο της ιστορίας… Γύρω στο 1800 στην Αγγλία τα σπίτια θερμαίνονταν όπως είναι φυσιολογικό μόνο με το τζάκι. Επίσης, οι τότε βιομηχανίες λειτουργούσαν με καύσιμη υλη κάρβουνο. Όπως είναι λογικό κάποιος έπρεπε να καθαρίζει μια στις τόσες τα δίκτυα των καπνοδόχων. Επειδή όμως ο χώρος ήταν πολύ στενός οι μονοί που χωρούσαν ήταν παιδιά πολύ μικρής ηλικίας που ήταν μικρόσωμα. Βέβαια τα παιδιά αυτά ήταν ως επί το πλείστον άστεγα, ορφανά, ζητιάνοι και κανείς δεν έδινε σημασία για το αν ζουν ή πεθαίνουν. Σύμφωνα με ιστορικές πηγές υπήρχαν πολλές περιπτώσεις που παιδιά κολλούσαν μέσα στις καμινάδες και δεν μπορούσαν να βγουν. Έτσι έμεναν μέσα και πέθαιναν από τις αναθυμιάσεις των καύσεων και απλά περίμεναν πότε τα κουφάρια τους θα έλιωναν έτσι ώστε να ξεκολλήσουν από εκεί…

Advertisement

Posted on 21/02/2010, in Μωρά. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Διαβάστε πρώτα τους κανόνες πριν γράψετε οτιδήποτε. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να διαγράψουμε το σχολιό σας. Τα greeklish απαγορεύονται δια ροπάλου.

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: