Φαντάσματα: Η Δαιμονική Σκιά.


Το περιστατικό αυτό έγινε σε ένα φίλο μου όταν παραθέριζε στο χωρίο του στην Βόρεια Ελλάδα πριν από δέκα περίπου χρόνια. Το δωμάτιο του ήταν στο τέλος του διαδρόμου και πάντα άφηνε την πόρτα μισάνοικτη για να μπαίνει λίγο φώς. Ένα βράδυ είδε μια ανθρώπινη σκιά να κινείται στο δωμάτιο του μικρότερου αδελφού του και να μπαίνει μέσα από την επίσης μισάνοικτη πόρτα.

Ο φίλος μου σηκώθηκε και κοίταξε στο δωμάτιο του αδελφού του αλλά δεν είδε κανένα. Όμως ορκιζόταν ότι άκουσε ψιθύρους και πολύ σιγανά μουρμουρητά. Οι γονείς τους κοιμόντουσαν σε άλλο δωμάτιο με την πόρτα πάντα κλειστή. Το πρωί ρώτησε τον αδελφό του αν μπήκε κανείς στο δωμάτιο αλλά ο αδελφός του είπε ότι κοιμήθηκε σερί όλο το βράδυ.

Αυτό γινόταν για αρκετές ημέρες. Κάθε βράδυ κατά τις δώδεκα με μία έβλεπε την σκιά να μετακινείται στο δωμάτιο του μικρού αδελφού του και μετά άκουγε για κάνα τέταρτο ψίθυρους. Σταδιακά παρατηρούσε ότι η συμπεριφορά του αδελφού του πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Ο μικρός από ήσυχος και ευγενικός είχε γίνει υπερβολικά ζωηρός, άτακτος και αγενής. Έτσι μην έχοντας τίποτα άλλο να κάνει το είπε στην γιαγιά του. Αυτή είπε ότι πρόκειται για κακό πνεύμα ή δαιμόνιο που βάζει κακές ιδέες στο μυαλό του μικρού.

Έτσι η γιαγιά για να πολεμήσει το πνεύμα λιβάνισε όλο το δωμάτιο, κρυφά βέβαια από όλους, και μετά έβαλε μια μικρή εικόνα της Παναγίας κάτω από το μαξιλάρι του μικρού. Το ίδιο βράδυ, η σκιά ξαναμπήκε στο δωμάτιο αλλά αυτή την φορά αντί για μουρμουρητά ο φίλος μου άκουσε ένα αναστεναγμό και ένα ψιθυριστό επιφώνημα πόνου. Η σκιά δεν ξαναεμφανίστηκε κανένα άλλο βράδυ και με τις μέρες η συμπεριφορά του μικρού άλλαξε προς το καλύτερο.

Advertisement

Posted on 03/07/2010, in Φαντάσματα. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Διαβάστε πρώτα τους κανόνες πριν γράψετε οτιδήποτε. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να διαγράψουμε το σχολιό σας. Τα greeklish απαγορεύονται δια ροπάλου.

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: