Φαντάσματα: Οι Εξαφανισμένες Ψυχές.


Τη χρονιά 1872 ένα πλοίο, το Mary Celeste, δηλώθηκε εξαφανισμένο καθώς δεν είχε δώσει σημεία ζωής για αρκετό διάστημα και ούτε είχε καλέσει σε βοήθεια. Έτσι λοιπόν ανατέθηκε σε ένα καπετάνιο μαζί με το πλήρωμα του να βρει το χαμένο πλοίο και να το επιστρέψουνε στο κοντινότερο λιμάνι. Το πλοίο τελικά βρέθηκε κοντά στο Γιβραλτάρ να πλέει ακανόνιστα και σε χαμηλή ταχύτητα κοντά στο πλοίο του καπετάνιου. Με διαταγές του λοιπόν το πλήρωμα το πλεύρισε και αφού δεν πήρανε απάντηση στους χαιρετισμούς, ο κυβερνήτης όρισε μια ομάδα να επιβιβαστεί στο ακυβέρνητο σκάφος. Αυτό που είδανε στο Mary Celeste τους τρόμαξε πιο πολύ από οτιδήποτε θα μπορούσαν να είχαν προκαλέσει πειρατές. Το σκάφος ήταν άθικτο, τα κρεβάτια ήταν στρωμένα και η καμπίνα του καπετάνιου ήταν γεμάτη με παιδικά παιχνίδια τα οποία πρέπει να ανήκαν σε κάποιο κοριτσάκι. Στην τραπεζαρία το φαγητό ήταν στρωμένο και ζεστό και οι κούπες γεμάτες. Ούτε σημεία κλοπής υπήρχαν, αφού και το φορτίο ήταν άθικτο, ούτε σημεία πάλης, ούτε τίποτα που να δηλώνει προσβολή του σκάφους. Το μόνο που φαινόταν αντικανονικό πάνω στο Mary Celeste ήταν η ανεξήγητη απουσία του πληρώματος κ η παράξενη νεκρική σιωπή που απλωνόταν γύρω τους.

Advertisement

Posted on 03/07/2010, in Φαντάσματα. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Διαβάστε πρώτα τους κανόνες πριν γράψετε οτιδήποτε. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να διαγράψουμε το σχολιό σας. Τα greeklish απαγορεύονται δια ροπάλου.

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: