Σχολικά: Ιστορίες Αριστοτελείου Ι – Auxilium!!!


Αυτό το περιστατικό συνέβη πέρσι τον χειμώνα αλλά από τότε έχει γίνει ένας από τους πολλούς μικρούς "θρύλους" του Αριστοτελείου (από τους οποίους θα προσπαθήσω να καταγράψω όσους περισσοτέρους μπορώ). Πέρσι τον χειμώνα λοιπόν, ένας καθηγητής που είχε έδρα στο κτίριο της Φιλοσοφικής βρισκόταν στο ασανσέρ (καθώς το νέο κτίριο της Φιλοσοφικής έχει 4 ορόφους). Ο άνθρωπος αυτός διδάσκει Λατινικά και, από όσο έχω ακούσει, πρόκειται για κλασσική φάτσα Φιλοσοφικής, γεράκος, με καλό κουστούμι το οποίο όμως έχει εδώ και 25 χρόνια και με ένα απλανές βλέμμα που δείχνει ότι βρίσκεται στον δικό του κόσμο… Καθώς λοιπόν βρισκόταν μέσα στο ασανσέρ, αυτό σταματάει! Τα ασανσέρ εκεί είναι παλιά και μικρά και είναι εύκολο για έναν γέρο άνθρωπο να πανικοβληθεί. Έτσι, ο καθηγητής άρχισε να φωνάζει για βοήθεια. Το ζήτημα όμως είναι πώς φώναζε, στα Λατινικά!! Συγκεκριμένα φώναζε "Auxilium, auxilium! Quis potest auxiliare me;;" και κάτι τέτοια… Μη ρωτήσετε πόση ώρα πήρε τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο κτίριο να καταλάβουν τι είχε συμβεί και τι έλεγε μέχρι τότε ο συμπαθής καθηγητής… Ή ακόμα χειρότερα τι έλεγε όταν βγήκε μέσα στο σοκ του… Άλλωστε ποιος θυμάται καλά τα Λατινικά…

Advertisement

Posted on 16/07/2010, in Σχολικά. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Διαβάστε πρώτα τους κανόνες πριν γράψετε οτιδήποτε. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να διαγράψουμε το σχολιό σας. Τα greeklish απαγορεύονται δια ροπάλου.

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: