Ζώα: Αλιγάτορες Στο Αποχετευτικό Σύστημα.


Προτού προστατευτούν από το νόμο οι αλιγάτορες στην Αμερική, στην Φλώριδα και στη Γεωργία πωλούνταν μωρά αλιγάτορα έναντι ελάχιστων δολαρίων. Λίγοι λάμβαναν υπόψιν όμως πόσο δύσκολο θα ήταν η φροντίδα ενός τέτοιου ζώου. Στη Νέα Υόρκη εκατοντάδες από αυτά ρίχτηκαν στις τουαλέτες ή αφέθηκαν ελεύθερα για να καταλήξουν στο αποχετευτικό σύστημα τις πόλης. Οι μικροί αλιγάτορες προσαρμόστηκαν στο καινούριο περιβάλλον τρώγοντας αρουραίους. Λίγες γενιές αργότερα λόγο έλλειψης του φωτός έγιναν λευδερμικά και τυφλά. Επίσης μεγάλωσαν πολύ σε μέγεθος. Σταδιακά, εργάτες του αποχετευτικού θα αρχίσουν να εξαφανίζονται μόλις ελαττωθεί ο πληθυσμός των αρουραίων στους υπονόμους.

Advertisement

Posted on 29/09/2010, in Ζώα. Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

  1. Αυτός είναι ένας αστικός μύθος που πουλάει πολύ στις ΗΠΑ! Στην πραγματικότητα, όμως δεν ισχύει… Αν και πράγματι, υπήρχε έντονη η μόδα με τους αλιγάτορες και πράγματι υπήρξαν και αυτοί που τους ξεφορτώθηκαν, εντούτοις ποτέ ως τώρα δεν βρέθηκαν σε δίκτυο αποχέτευσης (και γενικώς μέσα σε πόλη, ελεύθεροι)… Και στην πραγματικότητα, πολύ αμφιβάλω αν οι αλιγάτορες μπορούσαν να επιβιώσουν μέσα στους υπονόμους! Δεν έχουν καμία σχέση με το φυσικό τους περιβάλλον, συν το ότι με τα μικρόβια και τα βακτήρια που υπάρχουν θα πέθαναν αργά ή γρήγορα.. Αλλά και η τροφή και το νερό που θα τους παρέχονταν εκεί κάτω θα ήταν τόσο ελάχιστο που στην καλύτερη περίπτωση θα γινόντουσαν πολύ αδύναμοι και λιλιπούτειοι (ώστε να έχουν λιγότερες ανάγκες), ενώ στην χειρότερη (και ίσως και πιθανότερη) περίπτωση θα πέθαιναν. Άλλο οι αρουραίοι που ζουν μέσα στους υπονόμους και άλλο οι αλιγάτορες!!

    Μου αρέσει!

Διαβάστε πρώτα τους κανόνες πριν γράψετε οτιδήποτε. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να διαγράψουμε το σχολιό σας. Τα greeklish απαγορεύονται δια ροπάλου.

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: