Τρόμου: Ελάτε Στα Σαράντα Μου.


Με λένε Μαρία. Η θεία μου (αδερφή της γιαγιάς μου), είναι αρκετά ηλικιωμένη τώρα και είχε από παλιά το χάρισμα να βλέπει και να αισθάνεται διάφορα πράγματα που δεν μπορούσαν να δουν οι άλλοι. Έχει δει πολλές φορές νεκρούς και μία από αυτές ήταν και αυτή η περίπτωση. Είχε πεθάνει ένας φίλος του άντρα της που τον λέγανε Χριστάκη. Μ’ αυτόν είχαν πολύ καλές σχέσεις και ερχόταν συχνά στο σπίτι τους. Ο Χριστάκης πέθανε το 2000 από την επάρατο. Λίγο καιρό μετά που πέθανε τα παιδιά του αποφάσισαν να κάνουν τα σαράντα του. Στο ξενύχτι δεν κάλεσαν τον θείο μου και τη θεία μου, είτε γιατί το ξέχασαν είτε γιατί καθώς ήταν αρκετά ηλικιωμένοι σκέφτηκαν να μην τους πουν να έρθουν και τους κουράσουν. Την ίδια νύχτα που γινόταν η αγρυπνία, ο θείος και η θεία μου ετοιμάζονταν να κοιμηθούν. Είχαν πέσει στο κρεβάτι και λίγο πριν σβήσουν το φως η θεία μου φώναξε: ο Χριστάκης! Ο θείος μου την ρώτησε τι συνέβη και γιατί φώναξε και αυτή είπε ότι είδε καθώς γύρισε το κεφάλι της τον Χριστάκη να κάθεται στην πολυθρόνα και αμέσως μετά χάθηκε. Ο θείος βέβαια της είπε ότι βλέπει πράγματα και να μην δίνει σημασία. Την άλλη μέρα όμως, όταν πήγαν στην εκκλησία, είδαν ότι είχε μνημόσυνο. Ρώτησαν για ποιόν χωριανό ήταν τα κόλλυβα και τους είπαν ότι ήταν για το Χριστάκη. Μέχρι τότε αυτοί οι δύο δεν ήξεραν ότι γινότανε μνημόσυνο για τον φίλο τους. Τότε όμως η θεία μου κατάλαβε ότι ο πεθαμένος φίλος τους είχε έρθει χθες σε αυτούς γιατί τους ήθελε να είναι στα σαράντα του και δεν τους είδε εκεί.

Advertisement

Posted on 01/10/2010, in Τρόμου. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Διαβάστε πρώτα τους κανόνες πριν γράψετε οτιδήποτε. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να διαγράψουμε το σχολιό σας. Τα greeklish απαγορεύονται δια ροπάλου.

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: