Θάνατος: Η Μαυροφορεμένη Γυναίκα.


Πριν από δυο χρόνια ο μπαμπάς μου άρχισε να αδυνατίζει, να μην παίρνει κιλά, και οι γιατροί μετά από εξετάσεις διέγνωσαν ότι ήτανε ένα βήμα πριν τον καρκίνο, εξαιτίας του ποτού. Χωρίς να το γνωρίζει ο μπαμπάς μου μας είπαν ότι δεν θα γλίτωνε τον καρκίνο αλλά θα κάνανε προσπάθεια για να τον γλιτώσουν. Ήμασταν όλοι σε πολύ άσχημη κατάσταση ιδίως ο πατέρας μου. Επειδή δεν υπήρχε η οικονομική άνεση για να μπει σε κλινική έκανε την αποτοξίνωση μόνος του στο σπίτι (οι γιατροί δεν πίστευαν ότι θα τα καταφέρει). Οι πόνοι ήτανε αφόρητοι, μετά από δύο μήνες άρχισε να σκέφτεται να ξεκινήσει πάλι το ποτό για να πάψει να πονάει, δεν έτρωγε, δεν κοιμότανε και είχε φτάσει 40 κιλά. Τότε άρχισαν να εμφανίζονται κάποια παράξενα φαινόμενα στο σπίτι (μας τα ομολόγησε 2 βδομάδες περίπου αφότου είχανε ξεκινήσει). Όταν πήγαινε στην κρεβατοκάμαρα για να ξαπλώσει (γιατί από τους πόνους δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος πολύ ώρα) άκουγε δυνατά χτυπήματα στο παράθυρο που είναι πάνω από το κεφάλι του και σε κλάσματα δευτερολέπτου τα άκουγε και στην πόρτα, αυτά τα χτυπήματα του προξενούσαν φόβο σαν κάποιος να προσπαθούσε να μπει μέσα στο σπίτι για να του κάνει κακό (η απόσταση ανάμεσα στο παράθυρο και στην πόρτα είναι περίπου 5 μέτρα αλλά δεν άκουγε βήματα κάποιον να τρέχει από το παράθυρο στην πόρτα και το αντίστροφο). Δεν μπορούσε να καταλάβει τι ήτανε και άρχισε να μην θέλει να μένει μόνος στο σπίτι, ζητούσε από την μητέρα, από μένα και τον άντρα μου να μένουμε μαζί του, και τότε μας είπε τι του συμβαίνει. Όμως μετά από μερικές μέρες έπαψε να ζητάει την συντροφιά μας και άλλαξε και η συμπεριφορά του, απέκτησε πάλι το κουράγιο τού (τον μπαμπά μου δεν τον έριξε ποτέ αρρώστια ή πόνος στο κρεβάτι – και έχει περάσει πολλά- έχει γαϊδουρινή αντοχή), όταν τον ρωτήσαμε τι έγινε και άλλαξε μας είπε ότι κάθε φορά που ακούει τα χτυπήματα εμφανίζετε μια μαυροφορεμένη γυναίκα στη κρεβατοκάμαρα και κάθετε δίπλα του στο κρεβάτι. Δεν του μιλούσε μόνο καθότανε εκεί και του έκανε παρέα και μετά από λίγο τα χτυπήματα σταματούσαν μέχρι που σταμάτησαν να ακούγονται τελείως. Τότε σταμάτησε να εμφανίζετε και εκείνη άλλα όπως μας είχε πει ο πατέρας μου την αισθανότανε πολλές φορές μέσα στο σπίτι να τον προσέχει. Συγνώμη για το μεγάλο μέγεθος της ιστορίας μου και ελπίζω να μην σας κούρασα, θα ήθελα αν γνωρίζετε κάτι να μου πείτε την γνώμη σας. Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Advertisement

Posted on 14/05/2011, in Θάνατος. Bookmark the permalink. 5 Σχόλια.

 1. Εγώ πιστεύω τα χτυπήματα ήταν διαβολικά και θέλανε να τον κρατήσουν όπως ήταν. Η μαυροφορεμένη γυναίκα ήταν η Παναγία που τον προστάτευσε και συνεχίζει να τον προστατεύει, γι’αυτό αισθάνεται την παρουσία της.

  Μου αρέσει!

  • Η μαυροφορεμένη γυναίκα, σύμφωνα με αρκετές μαρτυρίες -συμπεριλαμβανομένης της προσωπικής- είναι η Παναγία. Συνήθως εμφανίζεται ως οπτασία, φορώντας μαύρα ρούχα και έχοντας καλυμμένο το κεφάλι. Σημειωτέον ότι δεν υπήρξα ποτέ αλκοολική ούτε έχω πάρει ποτέ παραισθησιογόνες ουσίες.

   Μου αρέσει!

 2. λυπάμαι για τον πατέρα σου, αλλά κι εγώ συμφωνώ ότι είναι παρενέργειες από το ποτό, δηλαδή την αποτοξίνωση από το ποτό.
  εμένα είχε το ίδιο πρόβλημα ο πατέρας μου κι έβλεπε εκέι που ήταν η ντουλάπα στο δωματιό του, ότι ήταν ρυάκι και είχε σαυράκια, και πήγαινε και σφουγγάριζε τα νερά. και ένα σωρό άλλα κατα διαστηματα!
  άρα δεν πιστεύω ότι ήταν κάτι το μεταφυσικό στην συγκεκριμένη περίπτωση!

  Μου αρέσει!

 3. Δημήτρης

  Θα συμφωνήσω και εγώ με το παραπάνω σχόλιο είναι πολύ πηθανών να υπάρχουν παρεσθήσεις σε αυτήν την κατάσταση, τέλος πάντων ελπίζω ο πατέρας σου να είναι υγειής

  Μου αρέσει!

 4. Καταρχάς θέλω να ξεκινήσω λέγοντας ότι είναι πολύ δυσάρεστη αυτή η κατάσταση του πατέρα σου και πραγματικά ελπίζω να καλυτερέψει , ή να έχει καλυτερέψει ( δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν περιγράφεις τι γίνεται μετά ). Τώρα στο υπόλοιπο κομμάτι : Τα άκουσε αυτά τα χτυπήματα κάποιος άλλος εκτός από τον πατέρα σου ; Είδε κάποιος άλλος αυτή τη γυναίκα ; Και το πιο σημαντικό : εσύ τι πιστεύεις για την ιστορία ; Έτσι όπως δεν κάνεις κάποια εκτίμηση θα μπορούσε κάποιος να συμπεράνει ότι θεωρείς ως εξήγηση το πρώτο πράγμα που θα ερχόταν στο μυαλό της πλειοψηφιας των ανθρώπων αν άκουγαν μια ιστορία με τα στοιχεία που δίνεις ( «κακόβουλα» χτυπήματα από κάτι άγνωστο/υπερφυσικό, μια μαυροφορεμένη γυναίκα που προκαλεί ανακούφιση και διώχνει το «κακό»), δηλαδή κάποια ‘θεϊκή’ παρέμβαση σε κάποιο κακόβουλο πνεύμα ( ; ). Ως συνήθως όμως, η αλήθεια δεν βρίσκεται σε υπερφυσικά παραμύθια και ανύπαρκτες φιγούρες. Δες λίγο το παρακάτω link :
  http://alcoholism.about.com/cs/withdraw/a/aa030307a.htm
  Μιλάει για τα συμπτώματα απόσυρσης από το αλκοόλ , δηλαδή την κατάσταση όπου κάποιος ο οποίος για καιρό έπινε πολύ ( όπως αναφέρεις στην αρχή για τον πατέρα σου ), σταματάει απότομα να πίνει. Μπορώ να ξεχωρίσω τα εξής :
  – Feeling of jumpiness or nervousness
  – Anxiety
  – Emotional volatility, rapid emotional changes
  – Difficulty with thinking clearly
  – Bad dreams
  Και το πιο σημαντικό :
  – A state of confusion and hallucinations (visual)

  Δηλαδή σε αυτή την κατάσταση ο «ασθενής» έχει συμπτώματα νευρικότητας, άγχους , απότομες συναισθηματικές αλλαγές , δυσκολία με το να σκέφτεται ορθά και εφιάλτες. Όμως , το πιο σημαντικό είναι το τελευταίο :
  Αίσθημα σύγχυσης και ψευδαισθήσεις.
  Βλέπεις που θέλω να καταλήξω έτσι ;
  Συγκεκριμένα η Wikipedia μας λέει μεταξύ άλλων για την κατάσταση που ονομάζεται Αlcoholic Ηallucinosis (αλκοολική ψευδαισθήτωση):
  «…involves auditory and visual hallucinations, most commonly accusatory or threatening voices.»
  Δηλαδή η ασθένεια περιλαμβάνει ακουστικές και οπτικές ψευδαισθήσεις , όπως απειλητικές ή επικριτικές φωνές.
  Στο πρώτο link που έδωσα παραπάνω έχει την προσωπική μαρτυρία ενός ανθρώπου ο οποίος πέρασε κι αυτός το σύνδρομο απόσυρσης από αλκοόλ , και περιγράφει ότι έβλεπε μαύρα σκουλήκια να σκαρφαλώνουν στους τοίχους, εκλάμψεις φωτός, και ένιωθε μυρμήγκια να σκαρφαλώνουν στο σώμα του. Επίσης αναφέρει μια αίσθηση φόβου και επικείμενου χαμού.

  Είναι εμφανές ότι όλα τα παραπάνω ταιριάζουν γάντι στην ιστορία που μας είπες.
  Όπως καταλαβαίνεις η εξήγηση είναι πολύ λογική : θα μπορούσε ο πατέρας σου να τα ονειρεύεται αυτά και να τα μπερδεύει με την πραγματικότητα, ή θα μπορούσε να είναι ξύπνιος και να έχει ψευδαισθήσεις, όλα αυτά λόγω της απόσυρσης από το αλκοόλ. Μάλιστα όπως αναφέρεις όταν άρχισαν να σταματούν οι χτύποι , άρχισε να σταματά και η εμφάνιση της γυναίκας, κάτι που στην πραγματικότητα σημαίνει ότι άρχισαν να περνάνε η ψευδαισθήσεις καθώς καλυτέρευε ο πατέρας σου.
  Ελπίζω κι εγώ να μην σε κούρασα με το μακροσκελές σχόλιο και να σε βοήθησα να συνειδητοποιήσεις τη λογική εξήγηση στα «φαινόμενα» που μας περιέγραψες.

  Μου αρέσει!

Διαβάστε πρώτα τους κανόνες πριν γράψετε οτιδήποτε. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να διαγράψουμε το σχολιό σας. Τα greeklish απαγορεύονται δια ροπάλου.

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: