Αστικοί Μύθοι: Ο Παππάς Του Χωριού.


Στο χωριό μου πριν από πολλά χρόνια, υπήρχε ένας παπάς ο οποίος έκλεβε τους πάντες και τα πάντα. Μια μέρα μάλιστα έκοψε από μία εικόνα της Παναγίας το χρυσό κεφάλι και είπε πως το βράδυ μπήκαν κλέφτες. Μετά από λίγα χρόνια καθώς έπινε στο καφενείο του χωριού μια λογομαχία με έναν χωρικό εξελίχθηκε σε μάχη κατά την οποία ο χωρικός σκοτώθηκε. Από τότε τα λογικά του παπά σάλεψαν. Έλεγε σε όλους πως άκουγε φωνές αλλά κανείς δεν τον πίστευε. Έτσι αυτοκτόνησε στο σημείο του φονικού του χωρικού και από τότε τη μέρα της αυτοκτονίας κανείς απ’ το χωριό δεν πατάει στη πλατεία φοβούμενος τα πνεύματα.

Advertisement

Posted on 05/05/2012, in Αστικοί Μύθοι, Ιστορίες Φίλων. Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

  1. Καλή ιστοριούλα, όμως στο τέλος δεν μας λες αν ήταν όντως στοιχειωμένη η πλατεία…
    Οπότε λογικά πιστεύω ότι οι χωρικοί φοβούνταν να πατήσουν την μέρα της αυτοκτονίας στην πλατεία απλά από προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες, οι οποίες είναι και πολύ έντονες στα χωριά!!

    Βάλτε και όλα όσα προηγήθηκαν (ο χωρικός που σκοτώθηκε την ίδια μέρα, τα λογικά του παπά που σάλεψαν), οπότε ήταν φυσικό για τον άνθρωπο να φανταστεί πως η πλατεία έχει στοιχειώσει και να φοβάται να πλησιάσει… Τέτοια πράγματα συνέβαιναν πολύ συχνά στην ιστορία, ιδιαίτερα κατά τον Μεσαίωνα, όπου ο άνθρωπος ήταν τότε βουτηγμένος σε αυτές τις προκαταλήψεις…

    Μου αρέσει!

Διαβάστε πρώτα τους κανόνες πριν γράψετε οτιδήποτε. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να διαγράψουμε το σχολιό σας. Τα greeklish απαγορεύονται δια ροπάλου.

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: