Τρόμου: Επίσκεψη Από Τον Άλλο Κόσμο.


Είμαι η Μαίρη Κ. Είμαι φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη εδώ και τρία χρόνια. Πριν ένα χρόνο περίπου διαδραματίστηκε η ιστορία που θα σας διηγηθώ. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι μου έχει συμβεί!

Αρχικά, ένα βράδυ καθώς γυρνούσα σπίτι, γύρω στις 2 με 2.30 παρατήρησα σχεδόν έξω από την πολυκατοικία μου μια ηλικιωμένη κυρία να στέκεται όρθια και να κοιτάει στο κενό παραμιλώντας ψιθυριστά κάτι που δεν κατάλαβα. Δεν έδωσα όμως πολύ σημασία και μπήκα στην πολυκατοικία μου.

Μετά από τρεις με τέσσερις μέρες, την ίδια ώρα περίπου, γυρίζοντας ξανά στο σπίτι μου μετά από έξοδο την είδα πάλι σχεδόν στο ίδιο σημείο! Εκεί μπορώ να πω πως με ανησύχησε λίγο, αλλά σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι κάποια της γειτονιάς. Μετά από λίγο καιρό, για αρκετό διάστημα, άρχισα να βλέπω περίεργα, σκοτεινά όνειρα, με σκιές να με κατακλύζουν και όχι μόνο. Την ημέρα στο σπίτι μου, νόμιζα πως συνέβαιναν περίεργα πράγματα, όπως το να νομίζω πως υπάρχει κάποια ενέργεια στο χώρο. Πίστευα όμως πως είμαι επηρεασμένη από τα όνειρα. Όλα αυτά όμως, ήταν ένα τίποτα μπροστά σε αυτό που ακολούθησε στη συνέχεια.

Ένα βράδυ, καθώς ασχολούμουν με τον υπολογιστή άκουσα να χτυπάει κάποιος την πόρτα πολύ σιγανά, δεν ήταν πολύ αργά, αλλά δεν περίμενα κανέναν. Φοβήθηκα γιατί εμένα μόνη μου και με τάραζε η ιδέα ότι μπορεί κάποιος άγνωστος να μου χτυπάει την πόρτα, ούτε καν το θυροτηλέφωνο. Διστακτικά σηκώθηκα σιγά σιγά και χωρίς να κάνω θόρυβο, και κοίταξα από το ματάκι. Αυτό που είδα δεν περιγράφεται. Βασικά δεν περιγράφονται τα συναισθήματα. Ακόμα λέω, πως μπορεί να μην είδα καλά, αλλά από το ματάκι είχα δει την ίδια ηλικιωμένη κυρία που έβλεπα έξω από την πολυκατοικία να γυρίζει γρήγορα την πλάτη της και να κατεβαίνει τις σκάλες. Προσπάθησα να καθησυχάσω τον εαυτό μου, με το ότι αυτή η γιαγιά ήταν απλά κάποια τρελή που γυρνούσε στη γειτονιά και έμπαινε στις πολυκατοικίες.

Φυσικά, την επόμενη μέρα, χωρίς να έχω κλείσει μάτι, έφυγα από το σπίτι κι έμεινα για κάποιες μέρες στην κολλητή μου! Όταν αποφάσισα να γυρίσω στο σπίτι μου, στη πολυκατοικία μου, δυο πόρτες μετά το διαμέρισμα μου, γινότανε μια κηδεία. Αυτό το διαμέρισμα ήταν της διαχειρίστριας μου. Γι αυτό το λόγο πήγα για λίγο να δώσω τα συλλυπητήρια μου. Με ανατρίχιαζε λίγο η ιδέα του ότι κάποιος έχει πεθάνει σχεδόν δίπλα από το διαμέρισμα μου, αλλά γρήγορα θα το ξεχνούσα. Μπαίνοντας μέσα λοιπόν, μαθαίνω ότι έχει πεθάνει ο πατέρας της. Δίπλα στη φωτογραφία του εκλιπόντος υπήρχε η φωτογραφία μιας κυρίας, μιας ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία μου φαινόταν γνωστή. Κατάλαβα ότι ήταν η γιαγιά που μου χτύπησε την πόρτα μια εβδομάδα πριν και η οποία στεκόταν και έξω από την πολυκατοικία.

Από ότι κατάλαβα η ηλικιωμένη είχε πεθάνει πριν καιρό. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι είχα έρθει σε επαφή με ένα πνεύμα. Ήταν ο χειρότερος εφιάλτης μου! Μετά απ αυτό το σοκ, έκανα μια σοβαρή συζήτηση με τους γονείς μου να μετακομίσω. Δυσκολεύτηκα να τους πείσω αλλά τα κατάφερα, αν και ποτέ δεν πίστεψαν την ιστορία μου! Μετά από όλα αυτά ακόμα αναρωτιέμαι για ποιο λόγο το πνεύμα της ηλικιωμένης απευθύνθηκε σ εμένα! Λογικά δεν θα μάθω και ποτέ! Ίσως αν δεν έφευγα από το σπίτι μου να μάθαινα τι ήθελε!!!

Advertisement

Posted on 29/10/2012, in Ιστορίες Φίλων, Τρόμου. Bookmark the permalink. 4 Σχόλια.

 1. ήταν η αίσθηση του πνεύματος. αυτή η γριά έμοιαζε τρομερά με αυτήν που πέθανε και αυτό ήταν που σε τρόμαξε. έχω δει, δεν ξέρω αν κοιμόμουν ή ήταν όνειρο, κάτι που έμοιαζε με σκιά με μορφή ανθρώπου αλλά με τεράστιο ύψος, να περπατάει και να ακούγονται πολύ δυνατά βήματα, όταν έφυγε επέστρεψε και ακουγόταν υπερβολικά δυνατά, τα πιο δυνατά ουρλιαχτά σκύλου που έχω ακούσει ποτέ.

  Μου αρέσει!

 2. Όντως,δεν μπορεί να ήταν πνεύμα ή κάτι αυτό που είδες. Δεν το χωράει η λογική. Στο κάτω κάτω, τα πνεύματα δεν χρειάζεται να χτυπάνε κουδούνια για να τους ανοίξουν την πόρτα, αφού περνάνε τα ίδια μέσα από αυτές. Και αν ακόμη το πνεύμα χτύπησε την πόρτα, μετά γιατί έτρεξε, σαν να φοβήθηκε μήπως ανοίξει κάποιος την πόρτα; Και στο κάτω κάτω, πως γίνεται να ήσουν η μόνη σε όλην την πολυκατοικία που την αντιλήφτηκες; Θέλω να πω, γιατί να εμφανιστεί σε εσένα, που δεν σε γνώριζε, και να μην εμφανιστεί σε κάποιον συγγενή της; Και τι μπορεί να ήθελε ένα πνεύμα, δηλαδή;

  Ίσως να ήταν κάποια τρελή ή τέλος πάντων μια κάπως ιδιότροπη γριά… Ναι, σίγουρα ακούγεται κάπως κουλό να βρίσκονταν έξω από μια πολυκατοικία στις 2:30 τη νύχτα, όμως μην ξεχνάμε πόσοι τέτοιοι υπάρχουν… Ίσως να ήταν πειραγμένη και να μην ήξερε τι έκανε (λόγο άνοιας) και να συνήθιζε να βγαίνει στους δρόμους βραδιάτικα, εμένα πιο λογικό μου φαίνεται αυτό σίγουρα…

  Και μάλλον όλα αυτά τα μεγαλοποίησες εξαιτίας του αρχικού σου φόβου (από την εικόνα της γριάς που ήταν έξω από την πολυκατοικία και παραμιλούσε)… Έτσι εξηγούνται και τα άσχημα όνειρα που έβλεπες αλλά και η αίσθηση που είχες ότι κάτι υπήρχε μέσα στο σπίτι σου, ενώ όλα μπορεί να ήταν απολύτως φυσιολογικά!

  Μου αρέσει!

 3. πιστεύω πως καλά έκανες που μετακόμισες γιατί αποκλείεται να ήταν πνεύμα αυτό, αφού τα πνεύματα περνάνε μέσα από πόρτες και τοίχους, δεν χρειάζεται να τους ανοίξεις την πόρτα. μάλλον ήταν κάποια τρελή που έμοιαζε με αυτήν…

  Μου αρέσει!

 4. Μόνο που αν έμενες στο σπίτι μπορεί μέτα να παρακαλούσες να μην είχες μήνει ποτέ η αλήθεια μπορεί να ειταν δυσάρεστη.Οπότε κατά την γνώμη μου καλά έκανες και έφυγες και καταρχήν το πνεύμα αν είταν κακό δεν θα σου χτυπούσε την πόρτα αν ήθελε να μπεί μέσα και να σου κάνει κακό θα ειχέ μπει μόνο του μέσα πνεύμα είναι δεν χρειάζεται να του ανοίξεις για να μπει.

  Μου αρέσει!

Διαβάστε πρώτα τους κανόνες πριν γράψετε οτιδήποτε. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να διαγράψουμε το σχολιό σας. Τα greeklish απαγορεύονται δια ροπάλου.

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: