Στοιχειωμένα Σπίτια: Οι φωνές στις σκάλες.


Μία ιστορία θα σας διηγηθώ που έγιναν σε συγγενικά μου άτομα σε ένα χωριό της Κρήτης και που μέχρι και σήμερα γίνεται θέμα συζήτησης με την πρώτη ευκαιρία μεταξύ αυτών που το έζησαν.

Πριν 18 χρόνια περίπου πέθανε ο πρώτος μου θείος. Η κηδεία έγινε στο πατρικό του στο χωριό και το ίδιο βράδυ έμειναν για να κοιμηθούν μαζί με την μάνα του (γιαγιά μου) συγγενείς για να μην την αφήσουν μονή.

Το σπίτι είναι διώροφο και σε περιοχή με απόλυτη σιγαλιά τη νύχτα. Στο ισόγειο είναι η κουζίνα και σαλόνι και στον όροφο τα υπνοδωμάτια στα οποία βγαίνεις μέσω εσωτερικής σκάλας.

Τη νύχτα αυτή λοιπόν και ενώ ήταν όλοι ξαπλωμένοι, άρχισαν να ακούγονται φωνές στο ισόγειο ακριβώς στην σκάλα. Δυο άτομα να μιλάνε μεταξύ τους δυνατά ΑΛΛΑ χωρίς να καταλαβαίνεις τι λένε.

Ο πρώτος που αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά ήταν ο ένας εκ των αδελφών του θανούντα. Ήταν ο μόνος που ήταν ξύπνιος εκείνη τη στιγμή. Χωρίς να το σκεφτεί άρχισε να κατεβαίνει σιγά σιγά τα σκαλιά.

Οι φωνές τώρα είχαν γίνει πιο έντονες στο σημείο κάτω της σκάλας. Σαστισμένος έμεινε εκεί δυο λεπτά. Οι φωνές όλο και γίνονταν εντονότερες, αλλά δεν έβλεπε κανέναν. Έντρομος ανεβαίνει πάνω. Εν τω μεταξύ είχαν ξυπνήσει και οι υπόλοιποι. Άκουγαν και αυτοί το ίδιο. Δεν πίστευαν στην κυριολεξία στ’ αυτιά τους.

Το φαινόμενο κράτησε για κάμποση ώρα. Δυο συγγενείς έφυγαν από το φόβο τους από το σπίτι και ακόμα και σήμερα δεν έχουν πατήσει τα πόδια τους παρά τα πολλά χρόνια που έχουν περάσει και οι άλλοι δεν κοιμήθηκαν όλο το βράδυ.

Την επόμενη έφεραν ιερέα και διάβασε ακριβώς στο σημείο εκείνο με την ελπίδα να μην ξανανιώσει ούτε σ’ αυτούς ούτε σε κανέναν άλλο αυτό το φαινόμενο.

Ιστορία από: Γεώργιος ο Κρης.

Posted on 25/08/2019, in Ιστορίες Φίλων, Στοιχειωμένα Σπίτια. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Διαβάστε πρώτα τους κανόνες πριν γράψετε οτιδήποτε. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να διαγράψουμε το σχολιό σας. Τα greeklish απαγορεύονται δια ροπάλου.

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: